Inloggen
“Geweldig!! Niet gedacht dat dit zou lukken! Ik wilde daten, gezellig uitgaan, maar ik heb echte liefde gevonden.

Bedankt 50PlusMatch, toch dankzij jullie, geen idee hoe ik hem anders zou zijn tegengekomen....!”

Vrouw, 58 jaar

50 plus daten: waar en hoe ontmoet je nieuwe mensen?

Ook na je 50e hoef je niet eenzaam te zijn. Senioren dating kan ook online! Datingsites 50 plus zoals www.plusmatch.com helpen je om die vriendschap of liefde te vinden die jouw leven compleet maakt.

Ben je er klaar voor om jouw soulmate te vinden? Het leven ligt nog voor je open. Ook op oudere leeftijd kun je een maatje vinden, nieuwe avonturen beleven en plannen maken. Het is mogelijk om weer gelukkig te zijn in een relatie. Steeds meer 50-plussers kiezen ervoor om opnieuw naar liefde te zoeken na een scheiding of jaren alleen te zijn geweest. Want 50 plus zijn betekent niet dat eenzaamheid vanzelfsprekend is.

Dat is de reden waarom we bij plusmatch constant werken aan het faciliteren van een vertrouwde omgeving waarin je echte relaties kunt opbouwen met gelijkgestemde mensen. Tientallen paren worden elke dag gevormd dankzij onze datingsite 50 plus, waaruit blijkt dat het mogelijk is om de juiste persoon te ontmoeten om een nieuw leven mee te beginnen. Wist je dat steeds meer mensen ouder dan 50 dating sites bezoeken?

Hoe werkt vijftig plus match?

Veel ouderen vinden vijftig plus dating en nieuwe mannen of vrouwen ontmoeten spannend. Misschien ben je heel wat jaren samen geweest met iemand of juist al langere tijd alleen. Dan kan het een behoorlijke stap buiten je comfortzone zijn om een nieuwe liefde te zoeken. En hoe doen je dat dan? Het is niet eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten op het werk of via vrienden. Wij begrijpen dat juist een omgeving die gewijd is aan ontmoeten, zoals datingsites voor 50 plus, hierbij kunnen helpen. Door je te registreren op onze website zul je zien dat er in feite duizenden alleenstaande 50 plussers zijn die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie of een warme vriendschap zoeken. Lid worden van plusmatch.com kost maar een paar minuten van je tijd en en onze datingsite is gratis. Voer basisgegevens in zoals je leeftijd, geslacht, locatie en waarnaar je op zoek bent. Vertel ook iets over jezelf en voeg een of meerdere foto’s toe. Alleen een ‘ik zoek een man’ of ‘ik zoek een vrouw’ is niet voldoende. Een nieuwe liefde is niet de enige optie. Of je nu denkt ‘ik wil een vriendin of vriend’, of ‘ik zoek een maatje’, probeer het online. Misschien houd je er wel een warme nieuwe vriendschap aan over!

Zoals we weten, kan het overweldigend zijn om te beginnen aan vijftig plus dating. Lees daarom de succesverhalen en het blog met de belevenissen van mensen die je voor gingen. Hun ervaringen geven je ondersteuning in het vinden van jouw perfecte 50+ match te vinden op onze 50 plus datingsite.

Hoe vind je liefde op een 50 plus datingsite voor ouderen?

Je hebt jezelf door de jaren heen beter leren kennen, zowel mentaal als fysiek. Je kunt nu met vertrouwen aangeven wat je echt verlangt, en die volwassenheid is een van je beste troeven om een gezonde en gelukkige relatie op te bouwen.

Een online profiel van iemand toont natuurlijk slechts een gedeelte van diens persoonlijkheid. Oordeel niet te snel en sta ervoor open om iemand echt te leren kennen. Een open mind is voor iedereen, maar vooral ook voor 50plussers heel belangrijk om weer liefde te vinden tijdens het daten. Wij wensen je vooral heel veel plezier toe in het contact maken met verschillende leden. Je zult verrast zijn te ontdekken met wie je het beste kunt opschieten! Chat niet te lang in chat rooms en aarzel ook niet om meerdere mensen te ontmoeten. Zie het als één grote ontdekkingsreis. Je weet vaak na één date 50 – 100 procent al of je in de persoon tegenover je de ware 50+ match hebt gevonden.

Man zoekt vrouw/vrouw zoekt man

De tijd van de traditionele contactadvertentie ligt al een hele tijd achter ons. Laat je vooral niet door je kleinkinderen wijsmaken dat een ‘opa- of omadate’ echt niet kan! Als 50plusser ben je nog jong genoeg voor nieuwe contacten en belevenissen. Een nieuwe partner of vriend zoeken op een dating 50 plus site is tegenwoordig heel normaal.

50+ dating heeft veel voordelen. Je hebt meer vertrouwen dan toen je twintiger was en je kent jezelf beter. Of je nu single bent als gevolg van een scheiding of gewoon omdat je de juiste persoon nog niet hebt gevonden, je zou kunnen denken dat daten als 50 plusser moeilijker is dan voorheen. senioren dating is inmiddels heel normaal en er zijn genoeg dating sites voor 50 plus.

Date 50 of 60 plus: Online dates vinden

Vooral in de leeftijd van 60+ zijn er gemiddeld meer vrouwen dan mannen. Misschien merk je dit als vrouw ook wel in het online contact maken. Geef niet meteen op als je niet direct een leuke 50plusmatch vindt. Hij of zij is daar ergens, je hebt gewoon een beetje geduld nodig om hem of haar te vinden.

Een profiel aanmaken

Nadat je je hebt geregistreerd moet je een profiel maken. Dit is in wezen jouw visitekaartje. Neem de tijd om dit te schrijven zoals je wil dat het door andere leden zal worden gezien. Je kunt een stukje over jezelf schrijven (een persoonlijke contact advertentie) en informatie toevoegen zoals je leeftijd, je locatie, je hobby's en interesses, je baan, hoe je eruit ziet en wat voor soort relatie je zoekt. Je moet ook een foto van jezelf uploaden. Kies voor een recentere versie waarop je er op je best uitziet.

Gratis lidmaatschap of volledig lidmaatschap?

Met ons gratis lidmaatschap heb je de mogelijkheid om het profiel van een mogelijke 50+ match te zien. Wat vertelt hij of zij over zichzelf? Matchen hobby’s, interesses, vakantiewensen en muzieksmaak met die van jou? Verdiep je hier eerst in voordat je overgaat tot contact opnemen met jouw vijftig plus match. Ben je hierna echt klaar voor 50plus dating? Dan is het tijd voor de volgende stap: een volledig lidmaatschap. Verwacht geen hoge kosten, wij zijn volledig transparant in de prijzen van een 50+ dating profiel. Dit heb je al vanaf € 9,95 per maand! Met een volledig vijftig plus dating lidmaatschap kun je:

 • Persoonlijke berichten sturen naar je vijftig plus match
 • 1 op 1 chatten
 • Zien wie je profiel bezoekt
 • Meedoen op Things2Share
 • Het volledige zoekprofiel en alle foto’s van andere leden zien.

Een interessant 50+ dating profiel, wat nu?

Dit is het moment om contact op te nemen met de persoon door hem of haar een persoonlijk bericht te sturen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om echt na te denken over je eerste paar woorden, omdat dit de kans vergroot dat je potentiële nieuwe partner reageert. Wees vriendelijk, warm en beleefd! Je kunt ook proberen een beetje grappig te zijn. Zorg er echter voor dat je nooit je persoonlijke gegevens aan iemand op internet verstrekt zoals je volledige naam, adres of bankgegevens.

Hoe lang na het eerste gesprek een date plannen?

Wacht niet te lang voordat je de persoon ontmoet. En dat geldt niet alleen voor dating 50+, maar is eigenlijk relevant voor alle leeftijden. Wissel enkele berichten uit om hem of haar eerst een beetje te leren kennen, maar het is het beste dat je elkaar, als het klikt, vrij snel ontmoet. Als je wilt, kun je voordat je iemand treft bellen of een praatje maken via een webcam.

Dating 50+: gespreksonderwerpen

Een goed gesprek kan meer impact hebben dan een leuke outfit. Niet alleen maakt het de date aangenaam, je hebt meteen de kans je kwaliteiten en persoonlijkheid te laten zien en die van je 50+ match te ontdekken. Op een eerste date tast je elkaar af met als doel te zien of er een mogelijkheid tot een relatie of vriendschap in zit. Door over bepaalde onderwerpen te praten, leer je elkaar beter kennen. Er zijn echter dingen om te vermijden, zoals vorige relaties of familieproblemen. 50+ dating kan ontmoedigend lijken, vooral op een eerste date. Als je nerveus bent over ongemakkelijke stiltes, bedenk dan vooraf waar je het over wil hebben. Een positieve insteek werkt hierbij het best. En een goede voorbereiding vergroot de kans op een leuke tijd en hopelijk een tweede date!

Hoe bereid je je voor op een eerste date 50 plus?

Voor een eerste date moet je kiezen voor een outfit die overeenkomt met de gelegenheid en de plek waar je elkaar ziet. Kleed je niet te chique, maar wees ook niet te casual. Zoek iets uit waarin je je goed voelt én er geweldig uitziet. Als je bang bent voor ongemakkelijke stiltes, maak dan vooraf een lijst met gespreksonderwerpen. Denk ook na over welke details je over je leven wilt delen. Het is pas de eerste date, dus geef niet teveel over jezelf weg. Probeer tijdens het gesprek ook altijd te positief blijven. Een laatste advies: lach en maak plezier!

50 plus dating voor 50 plussers: wat te doen op een eerste date?

Als het 10 of 20 jaar geleden is dat je voor het laatst op een eerste date bent geweest, is het logisch dat je je nerveus voelt. Of je nu terugkeert in het avontuur van nieuwe mensen ontmoeten via een site als plusmatch.com, of erover denkt iemand die je al kent uit te vragen, je wilt natuurlijk dat het leuk wordt. We hebben een aantal geweldige ideeën voor je op een rijtje gezet om het ijs te breken tijdens een eerste date 50 plus.

 1. Trek er op uit
  Profiteer van alles dat Moeder Natuur te bieden heeft en ga op pad tijdens je eerste date. Studies hebben aangetoond dat buiten zijn en wandelen goed werken tegen een te hoog stressniveau. Daarnaast is het veel fijner om met elkaar te praten terwijl je lekker relaxed door het bos loopt dan wanneer je gespannen tegenover elkaar aan een tafeltje zit.
 2. Drink een lekker biertje (of twee…)
  Als jij en je 50+ match allebei graag een biertje drinken dan is het natuurlijk leuk om tijdens je eerste date een lokale brouwerij te bezoeken en wat ambachtelijke bieren te proeven. Als je geluk hebt, kan de brouwerij die je bezoekt zelfs rondleidingen achter de schermen bieden waar je kunt leren hoe je favoriete drankje wordt gemaakt.
 3. Bezoek een lokale markt
  Een gezellige boerenmarkt is een geweldige plek om biologische producten te kopen, lokale boeren te ondersteunen en zelfs iemand mee te nemen op een eerste date. Gebruik de tijd met elkaar om lekker rond te struinen, te proeven, een hapje te eten en ondertussen elkaar te leren kennen. Het voordeel van een markt is dat er van alles om je heen gebeurt waardoor je niet snel zonder gespreksonderwerp komt te zitten.
 4. Ga naar het theater
  Vind je het spannend om een hele avond met je date te moeten praten? Dan is een theatervoorstelling een ideaal date alternatief. Het is een stuk minder cliché dan een bioscoopbezoek én je kunt meteen aan je potentiële nieuwe partner laten zien dat je van cultuur houdt.
 5. Boek een workshop
  Zijn jij en jouw 50+ match een beetje creatief? Kook-, boetseer-, mozaïek- of schilderworkshops zijn tegenwoordig enorm populair, dus waarom boek je er niet een voor je geplande date? Hoewel je misschien niet in staat bent om indruk te maken met je vaardigheden heb je gegarandeerd een middag lol en kun je op een actieve manier met elkaar kennismaken.
 6. Ga aan de slag als vrijwilliger
  Leer je date kennen en geef tegelijkertijd terug aan de gemeenschap door samen aan de slag te gaan als vrijwilliger. Er zijn ontelbare karweitjes die jullie samen op kunnen pakken! Misschien een beetje out of the box, maar het is een leuke manier om iets goeds te doen en het zal een ervaring worden die jullie beiden niet snel vergeten.
 7. Ga naar het museum
  Een bezoek aan een museum duurt vrijwel altijd een aantal uur, dus je hebt genoeg tijd om meer over je date te weten te komen en tegelijkertijd een bijzondere collectie te bewonderen. Afhankelijk naar welk museum je gaat laat je daarmee direct zien dat je interesse hebt in bijvoorbeeld kunst of geschiedenis. En bovendien: wat is er romantischer dan levensverhalen verwisselen terwijl je naar schilderijen van kunstenaars als Rembrandt en Monet kijkt?
 8. Bezoek een drive-in bioscoop
  Wij vinden dit persoonlijk een héél romantisch idee! Heel Amerikaans natuurlijk, maar ook in Nederland zijn er een aantal drive-in bioscopen te vinden voor een onvergetelijke filmervaring. Voel je op je 50 plus (of 55 plus, of 60 plus, of…) date weer even als een tiener!
 9. Huur een bootje
  Niets werkt zo goed tegen zenuwen als lekker ontspannen op het water. Huur een bootje voor een uur of middag en ga samen varen terwijl jullie elkaar beter leren kennen. Je kunt kiezen voor een tochtje door de natuur of juist door de stad waarbij je je vaartocht af en toe onderbreekt voor een fijn terrasje. Voel je op je date 50 plus (of 55 plus, of 60 plus, of…) weer even als een tiener!
 10. Bevrijd jezelf uit een escape room
  Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd? Test de skills van jou en je date door een escape room te boeken. Jullie hebben een bepaalde tijd om samen te werken, puzzels op te lossen en uiteindelijk jezelf te bevrijden. Dit geeft je niet alleen een idee van hoe goed jij en je date als een team werken, het is ook een geweldige kans om indruk op je te maken met je probleemoplossende vaardigheden.

Online dating voor vijftig plus: de do’s en don’ts

Of je nu nieuw bent in de vijftigplusdating wereld of al wat ervaring hebt, er zijn een aantal dingen die je als alleenstaande 50 plusser wel of juist beter niet kunt doen op een eerste date.

De do’s in 50plus dating

Wees eerlijk over wie je bent en waar je van geniet

Je bent te volwassen om te proberen iedereen te imponeren. Je wilt hier geen populariteitswedstrijd winnen; je wilt gewoon iemand aantrekken met dezelfde waarden en een persoonlijkheid die aansluit bij de jouwe. Je zou geen lijst moeten maken van de hobby's van je ex of een sport die je op de middelbare school of universiteit speelde. Waar geniet je nu van? Hoe breng je je dagen door? Je wilt iemand ontmoeten met dezelfde waarden en interesses. Eerlijkheid is de sleutel tot het succesvol vinden van de juiste persoon wanneer je kiest voor vijftig plus dating.

Focus op kameraadschap

Natuurlijk wil je iemand vinden waar je je door aangetrokken en geïntrigeerd voelt, maar dit zouden niet je enige criteria voor een partner moeten zijn. Deze aanpak heeft misschien in je twintiger jaren gewerkt, maar naarmate je volwassen wordt zal het je niet meer ten goede komen. Focus op het vinden van iemand met wie je tijd wilt doorbrengen, die je aan het lachen maakt. Je bent op zoek naar iemand om mee samen te leven, mee te reizen en oud te worden, niet alleen om mee te pronken op feestjes. Geef jezelf de tijd voordat je verder gaat met fysieke intimiteit, en laat je hormonen je beslissing niet teveel beïnvloeden.

Laat het verleden rusten

Hoewel het altijd verstandig is om van je fouten te leren en als persoon te groeien, hoef je geen bagage uit je vorige relatie naar je nieuwe date te slepen. Vergelijk niet elke persoon met je ex of begin niet elke date door alle manieren door te spreken waarop iemand anders je tekort heeft gedaan. Probeer in plaats daarvan je negatieve gevoelens over het verleden los te laten en focus op de toekomst. Je krijgt een nieuwe kans op de liefde van je leven. Je wilt hem of haar niet wegjagen door te veel aan iemand anders te hangen.

De don’ts in 50plus dating

Gebruik geen oude foto’s in je online profiel

Als je wil dat je eerste date in het vagevuur eindigt is het geven van een onrealistisch beeld van jezelf de beste manier om daar te komen. Mensen die blijven hangen in hoe ze er in hun gloriedagen uitzagen leven teveel in het verleden. Als je je afvraagt 'waarom is dating 50 plus zo moeilijk', kan het zijn omdat je probeert te vertrouwen op wie je was om nieuwe mensen te ontmoeten. Vraag een vriend, buur of familielid om je te helpen een actuele foto te maken die je goede punten accentueert maar wel realistisch is. Natuurlijk licht is altijd je beste vriend. Draag ook kleding waarin je je goed voelt.

Betrek je familie niet voordat je er klaar voor bent

Je bent dan misschien wel 50 plus, je hoeft geen haast te hebben. Je nieuwe date voorstellen aan je kinderen of andere familieleden is een prima manier om te weten te komen wat de mensen die het dichtst bij je staan vinden van je nieuwe relatie. Maar helaas is het ook een geweldige manier om druk op jezelf en je partner uit te oefenen om dingen te laten werken.

Neem de tijd en geniet ervan elkaar eerst te leren kennen. Als je de dingen op een natuurlijke manier laat vorderen en het werkt, zul je elkaars families snel genoeg ontmoeten.

Stel jezelf niet te afhankelijk op

Afhankelijk van iemand zijn is niet gezond, en het is ook geen goede basis voor een relatie. Je moet je eigen identiteit behouden buiten de mensen om met wie je aan het daten bent. Focus op wat jou uniek, interessant en leuk maakt. Plan tijd voor jezelf en zorg ervoor dat je wat vrije tijd hebt om door te brengen met familie en vrienden buiten je datingleven.

Schrijf online dating 50+ niet bij voorbaat af

Hoewel het waar kan zijn dat veel populaire websites en datingapps zich richten op de jongere generatie, betekent dit niet dat je moet stoppen met het vinden van de juiste soort hulp. Kies voor een 50 plus dating website zoals plusmatch.com en focus op jouw regio en leeftijdscategorie.

Veiligheid en dating 50-plus

Helaas komt het voor dat 50plussers via een dating app of 50+ dating site opgelicht worden door hun date. Gelukkig heeft Plusmatch hier geen ervaring mee. Omroep Max besteedde aandacht aan de doelgroep 50+ dating en wij waren te gast.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

© plusmatch.com 2019